Wij gaan steevast voor duurzaamheid

Welkom bij Creapack - Waar Duurzaamheid en Innovatie Samenkomen!

Duurzaamheid is voor Creapack een continu begrip. Het vormt de kern van alles wat we doen. Onze missie is om duurzaamheid, winstgevendheid en innovatie te combineren om een betere wereld te creëren voor toekomstige generaties.

ESG (Environmental, Social, and Governance) maakt integraal deel uit van onze aanpak. Als onderdeel van de VCDO-gemeenschap integreren we duurzaam ondernemerschap proactief in ons bedrijfsbeleid en stellen we onze doelstellingen in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. We werken toe naar UNITAR-certificering om onze toewijding aan duurzaamheid verder te onderstrepen. Met trots kunnen we zeggen dat we onze eerste certificering hebben als VCDO-laureaat.

Als onderdeel van onze toewijding aan een duurzame planeet werken we actief aan displays van de volgende generatie met een verminderde milieubelasting. Zo hebben we twee displays ontwikkeld, de 'Atlas' en de 'Thor', die monomateriaal zijn en eenvoudig in minder dan 2 minuten kunnen worden opgezet.

Transparantie en milieubewustzijn staan bij ons hoog in het vaandel. Om onze impact te meten, zijn we bezig met het opzetten van een Dashboard met duurzame KPI's om ons water-, elektriciteits-, afval- en CO2-verbruik te monitoren. Hierdoor kunnen we corrigerende maatregelen nemen en voortdurend werken aan onze milieuvriendelijke praktijken.

Een van de manieren waarop we bijdragen aan duurzaamheid is door gebruik te maken van zonne-energie. Onze zonnepanelen produceren jaarlijks ongeveer 1 GigaWatt aan schone energie, waardoor onze ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind.

Om afval verder te minimaliseren, zorgen we ervoor dat overgebleven karton zonder uitzondering wordt gerecycled en hergebruikt. Bovendien gebruiken we ultradekkende en snel drogende inkten voor onze digitale druk, waardoor we inkten efficiënter gebruiken en milieuvriendelijke praktijken bevorderen.

In lijn met onze toewijding aan duurzaamheid worden onze offset POS-materialen bedrukt met BIO-inkten, zoals de Elements Terra Magna van Wifac. Deze inkten zijn 100% plantaardig, kobaltvrij en bevatten minimale minerale oliën, waardoor ze een milieubewuste keuze zijn. Onze op water gebaseerde Terrawet-lakken voor de afwerking voldoen ook aan de normen voor speelgoed- en voedselveiligheid, terwijl schadelijke stoffen worden vermeden.

Onze digitale printer maakt gebruik van energiezuinige LED-technologie en Green Guard Gold-gecertificeerde inkt, waardoor we nog duurzamer produceren.

Met trots dragen we het FSC®-label voor onze kartonnen producten, waarmee we verzekeren dat ze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen die de habitat van planten en dieren beschermen.

Bovendien gaat duurzaamheid niet alleen over wat we produceren, maar ook over hoe we opereren. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en producten om onze voetafdruk te verkleinen. Voor elke bestelling boven de 1000 euro planten we bomen in samenwerking met GOForest.

Daarnaast hechten we veel waarde aan het welzijn van onze medewerkers en investeren we in technologieën die een positieve impact hebben op het milieu en ergonomisch verantwoord zijn. Onze toewijding strekt zich ook uit tot ons wagenpark, waarbij we tegen 2024 streven naar 65% elektrische voertuigen om de uitstoot te verminderen en duurzaam vervoer te bevorderen.

Bij Creapack geloven we in samenwerking en werken we alleen met partners die dezelfde passie voor duurzaamheid delen. Samen maken we een positieve impact en dragen we bij aan een groenere planeet.

En als een extra stukje natuur, delen we met trots dat er bij ons op het bedrijfsterrein bijen een thuis hebben gevonden. Hun rol is cruciaal voor ons ecosysteem.

Heeft u vragen of suggesties met betrekking tot duurzaamheid bij Creapack, of wilt u verkennen hoe we samen kunnen werken aan een groenere toekomst? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen gaan we voor een duurzame toekomst!

 

 

Contacteer ons