Wij gaan steevast voor duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Creapack een continu begrip. Creapack combineert duurzaamheid, rentabiliteit, en innovatie dan ook zoveel mogelijk. Dit doen we bijvoorbeeld met onze zonnepanelen, die goed zijn voor de productie van ongeveer 1 GigaWatt per jaar.

Overschotten van karton worden zonder uitzondering gerecycleerd en hergebruikt. Creapack rationaliseert bij het digitaal drukken op zijn inkten door het gebruik van ultra dekkende en sneldrogende inkten.

Voor offset POS materiaal gebruiken we BIO-inkten zoals de Elements Terra Magna van Wifac. Deze inkten zijn 100% plantaardig, zijn cobalt-vrij en bevatten minder dan 1% minerale oliën en bestaan voornamelijk uit herbruikbare grondstoffen. Ook het lakken voor offset POS materiaal is op waterbasis. We gebruiken hier technieken voor zoals Terrawet-lakken. Dit type lak is vrij van bisphenol A, minerale oliën, zware metalen en weekmakers en voldoet aan de normen voor de veiligheid van speelgoed en voedsel. We verkregen ook het FSC ®-label omdat we karton producten kunnen aanbieden uit verantwoord beheerde bossen.

U ziet, we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technieken en producten om nog ecologischer en duurzamer te werk te gaan. Het gebruik van graspapier en graskarton is daar een mooi voorbeeld van. Graspapier en graskarton is papier en karton waarbij er grasvezels worden aan toegevoegd, waardoor de milieu impact geringer is. Dit soort papier en karton wordt nog niet veel gebruikt in grote oplages, maar we volgen de evoluties en innovaties van dichtbij op om u de meest duurzame alternatieven te kunnen aanbieden.

Heeft u een vraag of een suggestie rond duurzaamheid binnen Creapack? 

Contacteer ons